Ohjaaja: Eli RothCabin Fever (2002)
Käsikirjoitus: Eli Roth ja Randy Pearlstein
Näyttelijät: Rider StrongJordan LaddJames DeBelloCerina Vincent


Tein virheen kun ostin tämän kelvottoman elokuvan Makuunista. Mielikuvani Cabin Feveristä oli positiivinen Hohto- elokuvalehden ylistävän arvostelun ansiosta. Mutta täytyy sanoa että Tornion medianomit tekevät oppilastöinään parempia elokuvia kuin Cabin Fever. Jos lähden purkamaan Cabin Feverin huonoutta osiin niin voisin lähteä liikkeelle käsikirjoituksesta. Käsikirjoitus oli surkea! Tarinan idea oli kopioitu Evil Dead:sta ja aineksia oli lainailtu myös Texas Chainsaw Massacresta. Kopioinnissa tai kuten hienommin sanotaan ”vaikutteiden ottamisessa” ei ole mitään huonoa kunhan osaa hyödyntää materiaaliaan tyylikkäästi ja mahdollisesti lisätä jotain lajityyppiin. Cabin Feverin ainut omaperäinen anti oli esitellä outo tauti ”nuoret-erämaassa” -lajityypin pelonaiheena ja suurena uhkana. Tarinan kuljetus oli vain liian rönsyilevää eikä siinä saatu hyödynnettyä täydellä potentiaalillaan uhkaa kummallisen taudin leviämisestä.

Cabin Feverin roolihahmot olivat kaikki epämiellyttäviä eikä yhteenkään hahmoon voinut samaistua hyvällä tahdollakaan. Yleisön samaistuminen johonkin henkilöhahmoon on tärkeää missä tahansa elokuvassa – siitä syntyy juuri elokuvan vetoavuus. Jos kaikki henkilöhahmot ovat täysin epämiellyttäviä yleisölle niin hyvinkin kirjoitettu juoni on etäinen ja yhdentekevä. Lisäksi tärkeä juttu on hyvät näyttelijäsuoritukset. Niitä ei näkynyt kyllä yhtään Cabin Feverissä. Näyttelijätäret olivat kyllä kauniita ja hyvä vartaloisia (heidän vartaloitaan esiteltiin elokuvassa huomattavan paljon) – mutta valitettavasti ulkoiset avut eivät korvaa heikkoja näyttelijälahjoja.

Elokuvan genre oli selkeästi ”teini-slasher”, jossa siis joukko teinejä menee mökille tai kotibileisiin ja käyttäytyy moraalittomasti – vetävät viinaa ja mietoja huumeita sekä harrastavat seksiä. Jossakin vaiheessa kuvioon tulee tappaja, joka voi olla yksi ryhmän teineistä tai ulkopuolinen uhka – esimerkiksi sisäsiittoinen banjonsoittaja tai mielisairaalasta karannut sarjamurhaaja. Loppu osa tyypillisessä teini-slasher elokuvassa meneekin sitten erilaisten tappamistyylien esittelyyn. Henkilöhahmoihin kuuluu yleensä hiljainen ja varovainen tyttö, jonka kutsumanimi on ”Frank” tai joku muu pojan nimi. Tämä tyttö ei osallistu muiden nuorten moraalittomuuksiin ja on siksi ainut joka säilyy hengissä ja mahdollisesti myös pääsee tappamaan murhaajan. Murhaaja kuolee vasta sitten kun häntä on ammuttu kymmenen kertaa haulikolla päähän ja puukotettu ja poltettu ja hukutettu ja tiputettu talon katolta. Elokuvan jatko-osassa murhamies on kuitenkin ihmeellisesti taas voimissaan kun seuraava teinilauma saapuu erämaamökille.

Suurin ihmetys minulle on se millä perusteella Hohto on antanut tälle kalkkunalle neljä tähteä viidestä. Hohto-lehden arvosteluihin ei näköjään kannata luottaa. Cabin Fever on surkeinpia elokuvia mitä olen koskaan nähnyt!